Indkøbskurv

Luk

Soe står for...

Postet d.

Soe står for

Hvorfor pokker er det nu lige jeg har kaldt min webshop for “SoeShops”, når så mange er i tvivl om, hvordan det udtales. Og når jeg selv er i tvivl om, hvorvidt folk overhovedet kan huske navnet.

Navnet “SoeShops” bliver udtalt på flere forskellige måder - SøShops, SowiShops, SoøhShops (undskyld jeg skriver fonetisk så ringe). Jeg selv siger noget, der måske kan skrives SåuShops. 

Og hvad er det egentligt for noget med det “s” til sidst? Er der flere butikker? Ikke endnu i hvert fald ;)

Historien omkring navnet omhandler et forløb med flere halvdårlige navneforeslag, en klog indianer fra Canada med nummorologiske evner og en naiv forestilling om at finde det helt perfekte navn. 

Jeg ville gerne bruge efternavnet “Øster” - nu er der bare det med, at et dejligt dansk “Ø” som i Øster ikke er helt optimalt for en webshop. Jeg valgte derfor at skrive det om til “oe”.

Min mors butik hedder og har altid heddet Inger Øster. Jeg havde derfor det navn oppe at vende, og ville kalde shoppen Boutique-oester.dk, meeeeen den var sgu ikke helt god. Jeg måtte prøve noget andet. 

Vores første reelle bud blev “oe-shop.dk”, og vi ville så samtidig så købe domænet ø-shop.dk, så vi måske kunne bruge det pæne “Ø” i noget markedsføringsmateriale.

Jeg er efternøler på min fars side og har i alt 4 ældre søskende, der alle har noget mere livserfaring end jeg. Dem spurgte jeg til råds.

Min søster, Malene, er altid positiv og deler gavmildt ud af komplimenter. Hun sagde det var virkelig godt og smart fundet på, men nævnte i samme åndedrag at ø-shop måske ville lede tanken hen på økologi fremfor mode.

Efter et par andre mere eller mindre halvdårlige og halvhjertede foreslag, som jeg faktisk ikke længere kan huske, kom "soeshop.dk" nærmest ud af det blå.

Men hvad står “soe” for? Måske har du allerede gættet det. "soe" er mine initialer (Sarah Øster), bare med ”oe” istedet for “ø”. På den måde fik jeg brugt mit efternavn ligesom min mor gør det for sin butik. 

Jeg havde en god fornemmelse omkring navnet, og sendte det nu videre til smagsdommerne i form af mine livserfarende søskende. Min bror Morten, der er meget spirituel, havde allerede med oe-shop.dk haft fat i en klog indianer, som forstod sig på bogstavers værdier. 

Det første navn havde denne indianer skudt helt og aldeles ned. Det var et svagt svagt navn, og ville ikke bringe noget godt. Det nye foreslag “SoeShop.dk” var noget bedre, dog ikke helt oppe at ringe på alle parametre.

I har formentligt regnet ud nu, at det som manglede var et “s” til sidst. Satte jeg det på, ja så ville min webshop få gode muligheder for succes. Så det gjorde jeg!

SoeShops.dk

Jeg kan godt lide at tro på, at der er mere mellem himmel og jord end øjet ser. Tror jeg på nummorologi? Nej, ikke umiddelbart, men i en hård branche ville jeg tage alt rygvind med jeg kunne få. 
Faktisk passer de 3 s’er i navnet det mine grafiske smagsløg markant bedre end den anden version med kun 2 af dem.

Er jeg så glad for at have kaldt min webshop som jeg har? Svaret er et klart og rungende JA!

At udtalen til tider volder besvær, tager jeg bare som en udfordring; jeg skal blot have lært hele verden at udtale SoeShops på min måde 

Kærlig hilsen
Sarah fra [SåuShops]

kommentarer

Skriv kommentar

Hej!

Indtast din e-mailadresse for opdateringer, rabatter, kampagner og meget mere!

Søg på webshoppen